SOUTĚŽ o knihu Slunce Měsíc a Rolling Stones - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o knihu Slunce Měsíc a Rolling Stones - www.chrudimka.cz

„Existuje slunce existuje měsíc a existují Rolling Stones.'
Drogy skandály milenky
přeplněné stadióny a hudba!

Jedinečné svědectví ze zákulisí největší rock'n'rollové kapely v podání hudebního žurnalisty který byl jako reportér časopisu Rolling Stone přímým svědkem slavného turné v devadesátých letech.

Rich Cohen vstupuje do příběhu Stounů jako mladý novinář a okamžitě podléhá jejich kouzlu: je unesen jejich humorem kamarádstvím jízlivostí a drsným životem. Vždyť také jejich hudbu odjakživa miloval a jeho vášeň tak nutně prostupuje i touto kronikou jejímž prostřednictvím uvádí čtenáře nejen do historie kapely ale také do kulturní historie tohoto období; kniha se stává osobitým manifestem ale současně nabízí exkluzivní pohled do divokého rockového zákulisí.

Cohenova kniha začíná na úplném počátku: osudovým setkáním Micka Jaggera a Keitha Richardse na vlakovém nástupišti v Dartfordu roku 1961. Poté překlenuje celá desetiletí existence kapely zaměřuje se přitom především na její zlatou éru počínaje albem Beggars Banquet 1968 a konče deskou Exile on Main Street 1972 kdy byli Stouni nejplodnější nejodvážnější a na vrcholu sil. Cohen však nevyzdvihuje jen jejich úspěchy stejně přesvědčivě umí líčit také jejich prohry…

Koneckonců když si odmyslíme všechny drogy milenky a přeplněné stadiony dostaneme se k jádru všeho k hudbě. Knížka Slunce Měsíc a Rolling Stones vás bezpochyby přiměje k tomu abyste si každou jejich píseň ve své audiotéce poslechli nanovo a navíc se pídili po málo známých skvostech. Tato muzika spolu s Cohenovým neotřelým a elektrizujícím vylíčením kapely je definitivní odpovědí na otázku proč na Rolling Stones nikdy nezapomeneme.

Chcete-li vyhrát knihu Slunce Měsíc a Rolling Stones odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

 

Datum ukončení soutěže: 23.3.2017

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace