SOUTĚŽ o knihu AMERIKOU PO HŘEBENECH HOR - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o knihu AMERIKOU PO HŘEBENECH HOR - www.chrudimka.cz

LEOŠ ŠIMÁNEK se po své úspěšné autobiografické trilogii pustil touto formou do popisování dalších zážitků z cest. Opět se na chalupě v Orlických horách setkal s bratrem a švagrovou kde jim společně s manželkou líčil dobrodružství z dvouletého putování po koňské stezce Kalifornií Oregonem a Washingtonem od mexické hranice až do Kanady.

Pacifická hřebenová stezka vede z vyprahlých kopců na jihu do úchvatných velehor s rozeklanými štíty mezi gigantickými sopkami pokrytými ledovci hlubokými lesy po rozlehlých loukách podél průzračných potoků vytékajících ze smaragdových horských jezer plných pstruhů. V horách žije bezpočet divokých zvířat včetně rysů vlků pum a medvědů. A pokud tam člověk náhodou narazí na místní obyvatele tak ti jsou úžasně přátelští a pohostinní. První rok vyrazili Šimánkovi s devítiletým synem a druhý i s tříletou dcerkou. Pěšky a na koních urazili horami Sierra Nevada a Kaskádovým pohořím víc než čtyři tisíce kilometrů. Jejich cesta byla nabita zcela neobvyklými často i dramatickými zážitky.

Chcete-li vyhrát knihu Leoše Šimánka AMERIKOU PO HŘEBENECH HOR odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

 

Datum ukončení soutěže: 24.10.2016

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace